dilluns, 26 de desembre del 2011

Partida subhastada

Títol: Partida Subhastada
Autor: Antoni Farriols
Editorial: Barcanova
Número de pàgines: 205 pàgines
Primera edició: setembre del 2009
ISBN: 978-84-489-2486-7
Preu: 10,20 €
Puntuació: 4 estrelles

Sinopsis:

En Nil i la Bet són dos joves estudiants de Batxillerat que es veuen involucrats en un morbós joc cibernètic: una partida de scrabble per Internet. Però allò que inicialment sembla un innocent repte internàutic, de mica en mica va prenent un caire molt particular i perillós per als protagonistes. De seguida la parella s’obsessiona per la partida i està permanentment pendent de l’ordinador. Sense adonarse’n, tot es transforma en una autèntica història de por quan els dos joves van lligant caps entre les successives jugades de la partida i tot un seguit d’estranys assassinats que apareixen en la premsa. Completament atrapats pel joc, arriba un moment que ja no poden fer marxa enrere. Hauran d’intentar descabdellar els enigmes i els jocs de paraules per guanyar la partida i, potser, per salvar la vida. Mentre juguen, els protagonistes lluiten també per entendre’s enmig de complicitats però també de retrets. Una relació que frega sempre la frontera subtil entre l’amistat i l’amor. Un altre repte que hauran d’afrontar. 



Opinió:
Un noi i una noia; un de lletres i l'altre de ciències. Però són amics des de sempre. Els dos s'han compromès en l'organització d'un campionat de Scrabble, el famós joc de paraules, a la biblioteca municipal. A l'hora, ells comencen a jugar una partida subhastada en la que cada jugador proposa una possible tirada amb les mateixes lletres i el que trobi la millor puntuació suma punts, a Internet. El problema? és mortal. El jugador que perd la tirada o intenta escapar-se és assassinat al dia següent.

La veritat és que és un bon llibre que combina molts aspectes diferents fent que sigui una novela genial. Podem trobar la part policíaca o d'assassinat o deducció, una mica d'acció, l'amor entre amics que en realitat és alguna cosa més que això i molts jocs de paraules, a més a més d'una interessant partida de Scrabble amb un organitzador pirat.


Es pot demanar alguna cosa més? és ràpid de llegir i fàcil.



La Bet és una noia tossuda, quadrada (de mentalitat) i llesta. Fa el batxillerat tecnològic encara que també li agraden les lletres (em vaig sentir una mica identificada... xD). El Nil és de lletres, és llest, guapo i juga a basquet. és una mica despistat, això sí. Sembla que no s'hagin d'avenir massa però jo crec que fan molt bona parella ^^



La veritat és que em va agradar tot el llibre i el final està molt bé. L'únic petit "defecte", encara que en realitat no és tampoc gran cosa, és que el trobo una mica previsible. També m'hagués agradat alguna altre escena romàntica, encara que l'autor la va clavar bastant amb la forma de vida dels joves d'aquesta edat amb aquestes característiques.


El millor aspecte del llibre?
La facilitat amb la que combina la vida quotidiana dels dos joves amb el cas policíac ple de jocs de paraules...

El pitjor aspecte del llibre?

Que el Nil es fixi tant amb la Maria (la bibliotecària, que està molt bona)... encara que, gairebé tots els nois són així de superficials, així que també és un tret ben trobat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta! aporta la teva opinió al blog, sempre és benvinguda! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...