diumenge, 25 de desembre del 2011

Carta de Nadal

Nadal ja és a tocar i sempre hi ha molta gent en aquestes èpoques que baga pels centres comercials en busca d'un regal per fer. Tambés s'ha de dir que hi ha molta gent als centres comercials (es veu que no afecta tant la crisi, en aquestes situacions..) i que aprofiten per comprar de tot. Però el que no crec que gaire gent faci (i menys joves) és una carta plena de llibres per llegir. A mi, com que m'agrada molt llegir he fet una carta o llista de llibres que vull. L'he resumida aquí i us recomano també algun altre llibre, a veure que us sembla :)



Els jocs de la fam de Suzanne Collins

Qui no hagi llegit aquesta triologia aquesta és la vostra oportunitat per demanar-la i poder-la llegir abans que surti la película al març. Els llibres són genials i segur que us agraden!
Sinopsis:
Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia? Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador. Els Jocs de la Fam han començat....



Caçadors d'ombres de Cassandra Clare


Aquesta saga que de moment té quatre llibres està molt bé. é de fantasia urbana i els primers tres llibres em van agradar molt, així que aquest Nadal demano el quart, a veure si cau per casa.. :)

Sinopsis:
A Pandemònium, la discoteca de moda de Nova York, la Clary segueix un atractiu noi de cabells blaus fins que presencia la seva mort a mans de tres joves amb estranys tatuatges.
Des d'aquella nit, el seu destí s'uneix al d'aquests tres caçadors d'ombres, guerrers consagrats a alliberar la terra de dimonis i, sobretot, al d'en Jace, un noi amb aspecte d'àngel i tendència a actuar impulsivament... 

El corredor del laberinto de James Dashner

Aquest és un llibre que recomano molt ja que em va agradar molt i tinc moltes ganes de poder llegir la segona part. L'he intentat buscar en català i no l'he sabut trobar, aisí que us deixo la traducció de la sinopsis feta per mi mateixa:)

Sinopsis:

MEMORITZA. CORRE. SOBREVIU.
«Benvingut al bosc. Veuràs que, un cop a la setmana, sempre el mateix dia i a la mateixa hora, ens arriben queviures. Una vegada al mes, sempre el mateix dia i a la mateixa hora, apareix un nen nou, com tu. Sempre noi. Com veus, aquest lloc està envoltat per murs de pedra... Has de saber que aquests murs s'obren al matí i es tanquen a la nit, sempre a la hora exacta. Al altre costat es troba el laberint. De nit, les portes es tanquen... i si vols sobreviure, no hauries de ser allà en aquell moment.».

Tot segueix un ordre... i tot i així, el dia següent sona una alarma. Significa que ha arribat algú més. Per sorpresa de tots és una noia.
La seva arribada vindrà acompanyada d'un missatge que cambiarà les regles del joc. 

Tremolor de Maggie Stiefvater
Aquesta és una trologia de fantasia en la que podem trobar bàsicament llops. Em van agradar molt les dues primeres parts així que demano la tercera per poder acabar la trologia; i si vosaltres no heu llegit cap, aprofiteu el Nadal! :)
Sinopsis:
Quan l'amor et fa fer tremolar a la tardor és millor que l'hivern no arribi mai: les primeres nevades poden arravatar a qui més desitges. 
Fa molts anys Grace va estar a punt de morir devorada per una llopada. Inexplicablement, un d'ells, un llop d'intensos ulls grocs, la va salvar. Des d'aleshores tots els hiverns Grace s'apropa al bosc i, des de la distància, el llop i la noia s'observen.
Quan arriba la calor, la llopada desapareix i, amb ella, "el seu llop". Però aquest any, Grace desitjarà que l'hivern no arribi i que la tardor duri per sempre. Ha conegut a un noi, es diu Sam. És un tipus normal, tret dels seus ulls.
Són d'un color estranyament groc.

I desitjo i tinc esperança que caigui algun altre llibre com per exemple:


Allà on els arbres canten de Laura Gallego

És la seva última novela que, quan entres a qualsevol secció juvenil de gairebé qualsevol llibreria t'invaeix la vista. La veritat és que els llibres que he llegit de la Laura Gallego m'han agradat bastant així que aquest no espero que sigui menys, també vull legir-lo ^^

Sinopsis:
La Viana és l'única filla del duc de Rocagrisa i està promesa amb el jove Robian de Castellmar des que eren petits. Els dos s'estimen i es casaran a la primavera. Però, durant les festes del solstici d'hivern, un home estrafolari adverteix al rei Norita i als seus caballers de l'amenaça dels barbers de les estepes... i tant Robian com el duc es veuen obligats a marxar a la guerra. En aquestes circumstàncies, una donzella com la Viana no pot fer altre cosa que esperar el seu retorn... i potser prestar atenció a les llegendes que s'expliquen sobre el Gran Bosc... allà on els arbres canten.

Els fills de la terra de Jean M. Auel
Aquesta és una saga que fa anys que me la va recomenar una amiga i que últimament està omplint totes les prestatgeries de les llibreries. Vull llegir-la i si, encara no l'heu començat com jo, el primer de la saga és El clan de l'ós de les cavernes :)
Sinopsis:
Se’ns narra la història de l’Ayla, una nena Cromanyó de 5 anys que es troba aïllada de la seva tribu com a conseqüència d’un terratrèmol. Tot i pertànyer a una fase evolutiva més desenvolupada, és acollida per un grup d’homes de Neandertal, els quals basen els seus raonaments i comportaments en les experiències dels avantpassats i no tenen consciència que el seu instint i la seva memòria no són prou forts per trencar el motlle de les pròpies limitacions quan han de fer front a certes condicions de supervivència. 

Divergent de Verónica Roth 
Un llibre que ha arribat a Catalunya fa poc però té una bona pinta impresionant... Una altre de les tantes distopies sí, però si és bona, benvinguda sigui i jo li tinc moltes ganes :) a veure si cau aquest nadal... i si no, doncs després de Nadal.
Sinopsis:
La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d’elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Als setze anys, els joves han d’escollir de quina facció volen formar part definitivament. La Beatrice dubta entre quedar-se amb la seva família o ser qui realment és. No pot tenir les dues coses. I prendrà una decisió que sorprendrà a tothom, sobretot a ella. 

I un de català...

Paraules emmatzinades de Maite Carranza

Aquest llibre d'una escriptora catalana ha guanyat ja algun premi i té molt bona pinta encara que l'últim que vaig llegir de l'autora no em va agradar, però s'ha de considerar el fet que aquell era de fa anys i ara els seus llibres són molt millors :)

Sinopsis:

Què va passar amb la Bárbara Molina? Mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per detenir a cap culpable. Una trucada a un mòbil capgira el destí de moltes persones: el d'un policai a punt de jubilar-se, el d'una mare que ha perdut l'esperança de trobar la filla desapareguda, el d'una noia que va trair la seva millor amiga. Paraules emmetzinades és una crònica d'un dia trepidant, viscut a contrarellotge i protagonitzat per tres persones properes a la Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys. Un enigma que després de quatre anys sense resoldre's, es veurà sacsejat per noves claus. De vegades, la veritat roman oculta en la foscor i només s'il·lumina quan obres una finestra. Una història de mentides, secrets, enganys i falses aparences que toca el viu dels mites inqüestionables. Un relat esfereïdor que disecciona la hipocresia de la societat catalana moderna. Una denúncia valent dels abusos sexuals infantils, les seves conseqüències devastadores i la seva invisibilitat en el nostre món benpensant 

Teniu algun altre llibre per recomenar? quins llibres heu demanat aquest Nadal? :)

1 comentari:

  1. Mmm.. bona llista, tot i que hi ha alguns que ja he tingut l'oportunitat de llegir-los ;)
    Jo afegiria la saga Hex Hall de Rachel Hawkins , mira-la, crec que és del teu estil!

    ResponElimina

Comenta! aporta la teva opinió al blog, sempre és benvinguda! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...