dilluns, 12 de novembre del 2012

Jordi d'Urtx


Títol: Jordi d'Urtx
Autor: Octavi Egea
Editorial: Cruïlla
Número de pàgines: 123 pàgines
Primera edició: ferbrer del 1998
ISBN: 9788482863757
Preu: 8,50 €
Puntuació: 3,5 estrelles

Sinopsis: 

Al principi del segle XVII es va estendre per Catalunya una terrible caça de bruixes. En Jordi d'Urtx veu com empresonen, jutgen i condemnen els seus pares per culpa del fals testimoni de la pròpia àvia, i ha d'escollir entre intentar alliberar-los o fugir i salvar les seves germanes.


Opinió:
Jordi d'Urtx és la història d'una família del poble de Palau. La dona, Cecília, ha tingut tres fills i a la seva màre, l'àvia de les criatures, li fanta ràbia que els altres fills seus (sobretot l'hereu) no hagin pogut tenir fills que decideix acusar a en Gil, el marit de la Cecíla, de bruixeria i tracte amb el dimoni.

Aquesta història es convertirà en una caça de bruixes mostrant-nos com gent totalment inocent i fins i tot nens van ser condemnats a mort per enveges i odis i, sobretot, paraules falaces i judicis injustos.

Al principi em va semblar que seria un llibre aburrit i pesat però acaba estant força bé. Podem veure i sentir la impotència dels personatges i de la gent que els estima en no poder defençar-se davant d'aquesta acusació. Com demostres que no has tingut tracte amb el dimoni si, quan ho negues diuen que estàs mentint perquè el dimoni t'ha posseït i tothom s'ho creu? Crec que està molt ben escrit i que plasma perfectament aquest sentiment.

L'autor aconsegueix, emprent un vocabulari entenedor però alhora diferent, mostrar-nos la realitat de la època a les nostres terres. És una novela àgil i curta que recomanaria bastant de llegir.

¿El millor del llibre?
El sentiment de ràbia que et genera, està molt ben aconseguit

¿El pitjor del llibre?
La història i l'argument és força senzill, cosa que fa que, encara que estigui molt ben escrit et faltin coses, més "xixa".

1 comentari:

  1. Genial! feia molt de temps que no veia cap blog de literatura en català, està molt ben fet, jo just acabo de fer-ne un en castellà, si tens temps m'agradaria que t'hi passessis.(http://rodeadadetintaipapel.blogspot.com.es/) moltes gràcies! Sara:)

    ResponElimina

Comenta! aporta la teva opinió al blog, sempre és benvinguda! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...