dimarts, 17 de gener del 2012

Drames rurals

Títol: Drames rurals
Autora: Víctor Català
Editorial: educació 62
Número de pàgines: 317 pàgines
Primera edició: juliol del 2010 (el llibre és de l'any 1902)
ISBN: 978-84-92672-79-0
Preu: 11,20 €
Puntuació: 3 estrelles

Opinió:
Drames rurals, de Víctor Català és un llibre que ara surt a la selectivitat a Llengua catalana, així que és obligatori llegir-lo. Es tracte d'un seguit de contes sobre pobres, marginats, vells i gent amb problemes familiars, tots ells de pobles (excepte un). Així podem veure com era la vida marginal o els drames rurals del segle passat. Però encara que les històries siguin del segle passat en el fons es tracte d'històries que passen avui en dia com els maltractes de gènere, assassinats, robatoris, marginacions i coses per l'estil.

El llibre no em va agradar gaire, la veritat. Però sí que és cert que podem trobar alguns contes millors que d'altres. Per exemple, En Met de les Conques (el primer) o L'enveja (l'últim) són horrorosos i, a més a més que no hi ha qui els entengui, són molt pesats. Però altres contes com L'explosió, La vella, El pasto o Agonia són molt millors, més fàcils d'entendre i es podrien adaptar a l'actualitat amb molta més facilitat.

A l'autora podem veure que li agraden les descripcions de drames i que sap com fer que se't revolti l'estómac. Hi ha algunes parts realment fastigoses com la descripció d'un bebè gairebé decapitat o d'un avi que mor apedregat.

La millor del llibre?
Hi ha alguns contes que es fan bastant entretinguts

El pitjor del llibre?
El pesats que es fan altres i el vocabulari antic i de poble que s'utilitza

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta! aporta la teva opinió al blog, sempre és benvinguda! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...